Tracé

 

Aansluiting A13 op A16 Rotterdam

Ter hoogte van de huidige afslag Berkel en Rodenrijs wordt de A13 met het nieuwe deel van de A16 verbonden. Tot aan de Ankie Verbeek-Ohrlaan volgt het tracé het verloop van de bestaande Doenkade (N209). Er zijn 2x3 rijstroken.
 


Half verdiepte landtunnel

Na de Ankie Verbeek-Ohrlaan buigt de A16 Rotterdam in zuidelijke richting af naar het Lage Bergse Bos. Daar wordt de weg aangelegd in een half verdiepte landtunnel. De snelweg is in het Lage Bergse Bos niet te zien. Zodra de A16 Rotterdam klaar is, wordt het Lage Bergse Bos opnieuw ingericht.

Na het Lage Bergse Bos gaat de A16 Rotterdam via het Terbregseveld richting het Terbregseplein. Met fly-overs is er de aansluiting op de bestaande A16 en de A20 richting Gouda. Tussen de Ankie Verbeek-Ohrlaan en het Terbregseplein bestaat de A16 Rotterdam uit 2x2 rijstroken.  

 

Akoestisch landschap

Vanaf de kruising met HSL en Randstadrail tot aan de kruising met de Ankie Verbeek-Ohrlaan wordt de A16 Rotterdam groen ‘ingepakt’ met grondwallen. Een van de maatregelen om geluid in te dammen. De grondwallen dragen bij aan een groen en landschappelijk beeld.

Artist impression van de nieuwe snelweg


Aansluitingen

Op 5 locaties zijn er aansluitingen op het onderliggend wegennet: bij Rotterdam The Hague Airport, het Doenkadeplein (N471), de Ankie Verbeek-Ohrlaan, de Terbregseweg en de Hoofdweg.

Overzichtskaart met nieuwe aansluitingen van de toekomstige A16